top of page

בניה ירוקה

​במהלך השנים האחרונות, המודעות לבנייה ירוקה בישראל הלכה וגברה, במקביל לעלייה במודעות הסביבתית הגלובלית. יותר ויותר רשויות מקומיות מבינות את החשיבות של תכנון וביצוע מבנים שמפחיתים את השפעתם על הסביבה. התוצאה היא גידול בביקוש לבתים ולמבנים בעלי מאפיינים ירוקים, שלא רק תורמים לסביבה אלא גם מבטיחים איכות חיים גבוהה יותר, חיסכון בעלויות לאורך זמן ומקנים למבנים אורך חיים ארוך יותר.

מהו תקן 5281?

תקן 5281, בנייה ירוקה, נועד לקבוע את הדרישות לבנייה ברת קיימא במבנים. תקן זה מתמקד בכמה נושאים עיקריים, שכל אחד מהם שואף לשפר את הביצועים הסביבתיים והאנרגטיים של הבניין:

אנרגיה

כולל דרישות לשימוש במערכות בניין יעילות כמו מיזוג אוויר, תאורה וחימום, לצד אנרגיה פאסיבית – ניצול חום טבעי מהשמש והצללה נכונה להפחתת צריכת האנרגיה.

קרקע

פרק זה מתמקד במיקום הפרויקט וניצול שטחים בצורה מיטבית, תוך שימוש בשטחים ציבוריים לרווחת הדיירים ולעוברי הרחוב. בנוסף, יש דגש על שימור פריטים אקולוגיים בסביבה ובחירת מיקום שמקדם סביבה עירונית נוחה וברת קיימא.

מים

ניהול נכון של צריכת המים, כולל שימוש במערכות חסכוניות במים, איסוף מים אפורים, התייעלות במערכות השקיה וניהול מי נגר.

חומרים

שימוש בחומרים ברי קיימא, ממוחזרים או בעלי השפעה מינימלית על הסביבה.

בריאות ורווחה

שמירה על סביבה פנימית בריאה, שכוללת אוורור טבעי, איכות אוויר טובה, תאורה טבעית ונוחות אקוסטית.

פסולת

ניהול פסולת הבנייה ופסולת הבית בצורה אחראית, תוך קידום מחזור ושימוש חוזר.

תחבורה

תכנון שמפחית את התלות ברכב פרטי ומעודד תחבורה ציבורית ותחבורה ירוקה. זאת באמצעות מיקום מבנים קרוב לתחנות תחבורה ציבורית, יצירת מקומות חנייה לרכבים חשמליים עם עמדות טעינה, ויצירת שטחים יעודיים לחנייה לאופניים.

ניהול אתר הבנייה

עוסק בניהול האתר בצורה סביבתית ואחראית, הכוללת ניהול פסולת הבנייה, צמצום ההשפעות הסביבתיות של עבודות הבנייה ותחזוקה נאותה של האתר כך שלא יפגע בסביבה המקומית.

חדשנות

עידוד פתרונות יצירתיים וחדשניים שמקדמים את עקרונות הבנייה הירוקה ומגבירים את האפקטיביות הסביבתית.

תהליך הרישוי

תהליך הרישוי כולל שלושה שלבים עיקריים, שכל אחד מהם ממוקד בהיבטים שונים של הפרויקט ומטרתו להבטיח שהבניין יעמוד בדרישות התקן:

שלב מקדמי (תכנון מוקדם)

בשלב זה, היזם, האדריכל וכלל צוות המתכננים של הפרויקט מעידים על כוונתם לעמוד בדרישות התקן באמצעות חתימה על הצהרות שמתחייבות לשלב הבא בתהליך. הצהרות אלו מבהירות את מחויבות כל הגורמים לעקרונות הבנייה הירוקה ומסייעות להנחות את תהליך התכנון המפורט בשלב א'. בשלב זה נדרשת הדמיה של מבנה הפרויקט וסביבתו וביצוע ניתוח אקלים בהתאם למיקומו, וכן בדיקת הצללות, שעות שמש ועצמת קרינה על המבנה ועל מבנים בסביבתו.

שלב א' (תכנון מפורט לפני היתר)

בשלב זה, לאחר קבלת ההיתרים הראשוניים, מתבצע תכנון מפורט של כל מרכיבי הבניין, תוך שימת דגש על פרטי ביצוע הקשורים לבנייה ירוקה ולהתחייבויות שבשלב המקדמי. בשלב הזה מוגשים המפרטים, הנספחים והחישובים המפורטים עבור כל תחום – חשמל, מערכות מים, סקרים אקוסטיים ועוד – על מנת להבטיח שהבניין יעמוד בדרישות התקן.

שלב ב' (עבודות הבנייה וקבלת טופס 4)

בשלב זה מתבצע ביצוע בפועל של כל מרכיבי הבניין בהתאם לתכניות שהוגשו בשלב א', כולל תיעוד ויישום של כלל מרכיבי הבנייה שסוכמו בשלבים הקודמים. בסיום השלב מוגש הדו"ח הסופי, הכולל את כל האישורים והחישובים הנדרשים.

השירותים שלנו

שירותי הליווי, הייעוץ והתכנון שלנו בתחום הבנייה הירוקה מתמקדים בהבטחת עמידה בסטנדרטים הסביבתיים וכן עמידה בדרישות התקן הישראלי לבניה ירוקה, ת"י 5281, על פי מספר הכוכבים הנדרש. אנו מלווים את הפרויקט מתחילתו ועד סופו, לאורך כל שלביו, ומוודאים קבלת אישורים ממכוני ההתעדה לפי השלבים השונים בתקן.

.צריכים מידע נוסף? אנחנו כאן לעזור! פנו אלינו ונשמח לייעץ

bottom of page